Go Back - Обратно
ОПАСНАТА МУЗИКА  
    Гръмката деградираща музика  (хард-рок, метал, рап, чалга, психо-делична и пр.) е сред най-опасните  вредители, но поради неосведоменост и тъмнинатни внушения се омаловажава. Въздейства както на плътно, така и на астрално и ментално ниво - бавно, но дълбоко и силно.
    Шумът е много подценяван проблем, често потърпевшите не осъзнават голямата му вреда. Той вреди дори и когато някой е свикнал с него, струва че не му пречи или че му е приятен. Някои по неволя привикват да спят на шум, но това е непълноценен, повърхностен сън. Чрез него не се получава правилно енерго-зареждане и почивка.
    Шумът може да се раздели на 3 вида:
- хармоничен (мелодична музика, птичи песни, морски прибой и пр) - когато пречи на сън, работа, почивка;
- хаотичен
(битови и строителни машини, транспорт) - средно вреден;
- дисхармоничен
(гръмка, неприятна, негативна музика и др. вредящо програмирани звуци) - много вреден.

      1. Дисхармоничната музика е второто основно средство (след мобилните телефони) за понижаване на интелекта, води до пасивност, фобии, податливост на алкохол, цигари, наркотици, деградация на личността. Затова се толерира от повечето властоимащи. Особено ефективни са чалги, маанета и други ориенталски напеви.

     2. Кресчендото от дисонанс-хаотични звуци с голяма гръмкост пряко поврежда мозъка, слуха, притъпява другите сетива, стеснява кръгозора, повишава либидото, но влошава ерекцията. Всяка мисловна дейност е затруднена или невъзможна. Мнозина са в болестна, наркотично-подобна зависимост от гръмка бас-изобилна музика. За тях тишината става непривична, болезнена, страшна – защото тя стимулира и изисква вглеждане, разбиране, осъзнаване самия себе си, своите заложби, интереси, наклонности, цели - всичко, което е предвидено за съответното прераждане и чака да бъде осъществено.
    3. Чрез басовите ритми се записва подсъзнателна агресия. Не случайно ухото е нечуствително към басовите (<150Хц) звуци – те са ненужни и вредни за човека. В природата такива звуци няма, освен спорадично при гръмотевици. Познато е както при негрите, така и при индианците, как шаманът събира племето и чрез барабани и ритмични крясъци и напеви, го програмира за война. И всички хукват в самоотвержена битка като курдисани.
    4. Резките движения в брейк, някои рокендроли и др. подобни танци, особено тръскане на главата, и силният звук водят до дисбаланс на фините енергии и повреждат аурата. Това улеснява проникването в аурата на пси-паразити, които именно от тази музика са привлечени. Нарича се психично обсебване и може да причини тежки психични болести. Съзнателният Аз е подтиснат, изместен, личността деградира, в крайните случаи е отстранена - ръководи обсебващото същество, което е от ниско ниво, не се грижи за тялото – то не е негово, служи му само за получаване на енергия и извратени удоволствия. Това е честа причина за самоубийства, катастрофи, абсурдни, неадекватни действия – лекция 11.
  5. Подобно на религиозните храмове, в дискотеки и др. места с такава музика се създават негативни енерго-информационни канали, които се включват от музиката и изсмукват психичната енергия на наивните младежи до пълно изтощаване и разболяване. В света има над 30 млн. човека с клинично проявени болести, изцяло или предимно поради тяхната вредна музика, а далеч по-трагични са 10-те млн разболели се поради музиката на околните.
    6. Най-опасно е когато е кодиран негативен енерго-информационен пакет (магическо заклинание) върху оригинала на записа, който се репродуцира върху копията и въздейства на всеки слушател. Много поп-песни съдържат такъв код – програма за агресия, страх, омраза, самоубийство, стремеж към секта, верска или етническа общност или омраза към такива и др. Тази информация е получена от осъзнали се и отказали се заклинатели, и е потвърдена езотерично. Уви, разкаялите се са били унищожени физически, тъй като не са знаели как да се защитят. Съвременният технократ трудно възприема и осъзнава всичко това, и тази е основната причина за липса на противодействие и безнаказаното му прилагане.
   
   Но дали някой вярва или не, това не променя факта и не намалява вредата.

    Допълнителна вреда е, че мощният басов звук се разпространява почти неограничаван, особено в панелните блокове. Този звуков тероризъм, поради комплекс за малоценност, изкривен стремеж за самоизява, инертно следване на модерното или да дразни околните, да създава конфликти между поколенията, етносите и др, е крайно неуместен при взаимоотношенията между хората:
1-
нарушава правото на съседите на тишина и спокойствие;
2- нарушава  неприкосновеността  на  частната собственост - извършва взлом чрез звук в нея;
3-
принуждава съседите да слушат чуждата музика, която често е музика-наркотик;
4- демонстрация е на егоизъм и пренебрежение към околните;
5- дискредитира цялото семейство.

    Музиката няма право да излиза извън собственото жилище, както не може да излиза вода, огън, радиоактивност, химикали, газове и др явни и неявни вредности. Основно правило на обществения живот е всеки да живее така, че да не пречи на околните, във взаимна толерантност и уважение.
    Недопустимо е удоволствие, което причинява неприятност на другите – това показва съществен пропуск във възпитанието и начина на мислене. Не може да се забрани някому да се самоповрежда, но е недопустимо да поврежда околните. Много от вредите се запазват, дори музиката да не е много силна, особено при продължително въздействие - те са предимно информационни.
    За успешно преодоляване на проблема трябва:
  1) съществена част от обществото да е осъзнала важността му и необходимостта да бъде отстранен.
  2) желание за рационална помощ от околните - вдигащия музикален шум да осъзнае адекватно своето място в света, вредата за себе си и съседите. Забраната не е добро средство, затова първо трябва да се помогне, както на ментално ниво, чрез излъчване на ПсЕн, така и чрез добронамерени разговори, за отвикване от силна деградираща и привличане към тиха хармонична музика и др. разумни занимания. До ½ час вредна музика през ден може да се компенсира и обезвреди от организма.
  3) готовност за решителни действия. Ако се наложи, може и трябва да се прилага както езотерична принуда - това ще има и общо-възпитателен елемент, за показване мощта на фините енергии, така и стандартни санкции - глоби, прекъсване на електричеството, изваждане от жилището и др.
    Неприемливо е оправданието, че няма конкретен закон – неприкосновеността на жилището е записана в конституцията, правото на тишина и спокойствие е сред основните права на човека. Конкретните изисквания може да се узаконят на събрание на блока или квартала. Нима има закон "Не скачай от 5-ти етаж", напр? Но ако някой изяви подобно желание, му слагат усмирителна риза. Някои от драстично пречещите на околните, си "завоюват" божествено наказание - заболяване от рак още в този живот, понякога само след месеци.

    Разбира се не всяка поп-музика е вредна. Софтрок, софтджаз, мелодичен рок, балади, някои кънтри и др. хармонични стилове - красивата музика, имат много добро позитивно действие. Хубавата музика няма нужда от гръмкост. Класика, оперети, някои мюзикли са също пример за балансирано положително въздействие. Това не значи, че са подходящи за всеки – ако са неприятни някому, няма да има съществена полза.
    Гръмката музика безпрепятствено прониква на стотици метри, а е трудно техническото й отстраняване (лек.19). Затова тя все по масово се използва от тъмнинатни креатури за тотално психично въздействие върху населението – най-вече за понижаване на интелекта, внушаване на пасивност, кодиране страх, омраза, неувереност, религиозност или друга пристрастеност и пр, както и послушание към програмиращите и да не допускат, че някой ги програмира.
     Допустима е само в дискотека, звукоизолирана от жилищата. В къщи може да се използват стерео-слушалки – те дават най-добро качество на звука, по-малка е вредата за слушащия и няма никаква пряка вреда за околните. Безжичните нямат и кабел, който да ограничава движенията. Едно достойно поведение за желаещия да слуша по-силна музика в къщи, е да отиде при съседите си и да каже: – Съжалявам, ако ви причинявам неприятности с моята музика - може ли да ми кажете в кои часове и с какво ниво няма да ви пречи.
    Шумно празненство - рожден ден, парти, купон, особено в панелен блок, е допустимо само с изричното, непринудено по никакъв начин, съгласие на съсе-дите. Както и всяка музика и звук, които се чуват силно и пречат на съседните апартаменти или къщи. Дискотечна гръмкост (>60 децибела) е недопустима за жилищен квартал, а ако е през нощта е престъпление, което поставя под въпрос наличието на разум у извършителя и трябва веднага строго да се наказва.
    Същото важи и за всички празненства на открито, на места не по предназначение, като сватби с шумна музика, особено циганските – известни с голям шум и продължителност, байрам или други етнически традиции или каквито и да било други дейности, които пречат на околните хора.
    Толерирането на тези проблеми поради страх, незнание, неосъзнаване, инертност, пасивност е недопустимо и вредно, както за цялото общество, така и за извършителите. Правилно е отношението към вредните шумове да бъде негативно и да се отстояват правата на тишина и спокойствие. Ако човек се остави безропотно да бъде тероризиран, това още по-силно го отваря за вредното въздействие, макар да си мисли, че не му обръща внимание и че то не му пречи – само емоционалното дразнене е по-малко.
    Отношението към проблема като "безобидни лудории" също е опасна грешка и води до 7-та голяма вреда - в младежкото или възрастно съзнание се формира усещане (знание) за право на произвол и безнаказаност, което може да доведе до изкривяване на психиката и да стимулира много по-опасни престъпления.
    Редица вредности имат взаимно подпомагане и усилване. Напр. пониженият от мобифоните интелект води до приемане на вредящата музика за безопасна – слуша я много и силна, това още повече влошава интелекта, който не разбира вредността на мобифоните, ползва ги все повече и т.н.
V.3 - окт.2009.

Извадка от "Алтернативни нео-езотерични лекции", лекция 8- "Основни вредности"- Симон Живков
и по данни от "Пленници на Земята" - Елоа Стар и др.
Go Back - Обратно