ЛЕКЦИЯ (html):     00t--Мини увод-резюме,   00s--Кратък увод-приказка;   01-Увод,   02-Основни понятия,   03--Обзор религии,   04--Космогенезис,   05-Анатомия,   06–Медитация,   07-Хранене,   08-Вредности,   09-Здравна профилактика,   10- Лечение,   11-Лечебен глад, обсебване, карма,   12-Дом и бит,   13-Социална етика,   14-Наука,   15--Хуманитарни науки,   16-Образование,   17-Обществено устройство,   18-Експериментални изследвания,   19--История и приложения,   20--Плавен преход, заключение;   21-Допълнения;   Корона-вирус не е страшен;     Home / Главна стр.

 ПРЕОСМИСЛЯНЕ на ЖИВОТА и СВЕТА - Симон Живков 
 Лекции по НОВА ЕЗОТЕРИКА – единение с науката 
 
л.8. ОСНОВНИ  ВРЕДНОСТИ
v.7' (авг.11')
 
    Както обикновено в човешката история, голяма част от управляващите и днес са преки или косвени слуги на тъмнинатните сили. За да поддържат властта си те се стремят да понижават средния интелект и обща култура, а да повишават послушанието на населението. Тогава то лесно се манипулира, привързва се към религии, става плячка на глупава реклама, води се по извратена мода – все изгодни за трупане на материални облаги и изцеждане на долнопробен луш. Те биха искали да е висок интелекта само на отбран послушен елит, който да поддържа високо ниво на някои технически и приложни науки. Затова не съдействат за отстраняване на много от вредностите, а ги толерират и дори стимулират.
    Финият околоземен свят днес е доста чист, освен най-ниските астрални слоеве, близо до плътния, където са се установили разни негативни, вредни за нас същества и форми. Те нямат достъп до луш и фина енергия, но ги получават косвено поради лекомислието на хората. Уви, голяма част от днешното общество работи за удовлетворяване на техните енергийни нужди. Малцина се замислят, че тях захранват когато гледат филм с ужаси, насилие, извращения, или четат, мислят и разказват за насилия, престъпления и нещастия, както и когато отиват на някои твърде "черни" хард-рок концерти. Същото се отнася и за много от предметите, които купуват, без да са им нужни, без да имат добри, полезни функции. Някои вещи носят позитивна енергия, а други я отнемат, повреждат фините тела, психиката, водят до все по-силна зависимост от комерсиализираната индустрия, която после услужливо предлага огромно разнообразие от скъпи средства, които уж възстановяват здравето.
Poslush
 
1. НЕВИДИМИТЕ ВРЕДИТЕЛИ.
     Земята и цялата Слънчева система, освен Юпитер и Венера, са доста "заразени" с тъмнинати и др. фини вредители. Има ги в изолирани звездни системи и в други галактики.
    Тъмнинатите са основните (80%) - духовни същества, с далечно подобие на боговете, но на много ниско ниво. Предпочитат долнокачествен луш от страдания, болки, негативни мисли и дейности. Състоят се от 1 основна група, друга по-малка и трета незначителна.
    Нефилимите са 2-ри по общ обем вреди (12%), предимно чрез дистанционно инфлуирани болести, особено масови епидемии, за които хората не знаят и трудно ще приемат, че се разпространяват на енерго-информационно (ЕИ) ниво. Периодично монтират настинко-заразови ЕИ импланти в много хора, които до 2-3 месеца генерират многократни респираторни и др. инфекции. Има и други подобни въздействия, с ефект на зараза от разстояние, но косвени - чрез създаване условия или стимулиране развитието на болестни микроорганизми.
    Тези вреди са донякъде относителни, играят ролята на естествен подбор – по-успешно живеят тези, които ги осъзнаят и успеят да се предпазят, останалите страдат и умират. От настинко-заразови въздействия (НЗВ) и др. подобни се влияят около 1/3 от хората, предимно ППХ.
    3-та група (4%) е най-черната, най-негативна. Тя е свързана с друг свят, с 2 измерения различни от нашия, още по-плътен, може да се каже подземен - Хадес. За обитаващите го азове това е особена, специфична опитност, но не по-трудна от нашия земен живот.
    4-та (2%), малко по-висша, свързана с груповите духове на изостанали от предишни обръщения, които сега обитават Луната. Информациите за тях от лунните астронавти са цензурирани, а в Интернет има разни измислици.
    5-та - 1.2% от вредите причиняват изостаналите от предишната вълна на живота тогавашни хора, които нормално днес са част от Ангелите и др. по-висши фини същества. Те са оставени на доизживяване, играят своеобразна полезна роля, като предизвикателство за преодоляване; не са били ангели. "Паднали ангели" са други, нищожно малко са и нямат съществено значение.
    6-та (0.7%) е по-трудна – изостанали и деградирали същества от божествен тип, неуспели богове. От тях са много от силно вредните, извратени, болезнени деяния - имат големи възможности, но нисък морал.
    Последните 3-та до 6-та групи вредят предимно чрез астрални и плътно-витални специфични пси-устройства, своеобразни пси-вируси, тайно внедрени в ПАз или като подсъзнателен елемент в САз.
    Пси-паразитите са по-различна, но гигантска група (почти колкото хората на брой), която също трябва да се класифицира тук (лек.11.2).
     Някои палави природни духчета (елементали) може да вредят, напр. като полтър-гайсти и др. подобни, но доста слабо.
   Разни религии и вярвания са им давали всевъзможни имена, пресилени вредителства и изкривени представи. По-висшите са предизвикателство, преодолявано от най-добрите от нас и тогава те се отнасят с уважение, като към достойни противници или партньори. За тях е озадачаваща лекотата, глупостта и безотговорността, с която много уж разумни човеци приемат негативни внушения.
Макар че някои определения все още не са ясни и точни, по-добре е да има
някаква база за размисъл, за коригиране и допълване, отколкото никаква.

    Психичната атмосфера около Земята е разнородна, многопластова, пулсираща. Понякога се приближават тежки и тъмни слоеве, които донасят или стимулират пречещи фини същества и форми, притискат фините тела към плътното, изкривяват ги, влошават много сърдечни, белодробни, психични и др. болести. Друг път се отдалечават и тогава се диша по-лесно, както физически, така и духовно. Нефилимските и др. вредителства също зависят от тези пулсации, които имат различна периодичност и интензивност, като може взаимно да се усилят, а не просто сумират. Максимуми се получават през 15 23 60 190 560 дни. Колкото по-бързо се усъвършенстваме физически и духовно, толкова по-слаб и безвреден за нас ще е всеки следващ натиск ( Лек.9.2 ).
    Потаен вредител, срещан като закон на Паркинсън / Мърфи, е особеното общо пречещо въздействие върху много хора, когато вършат позитивни дейности, както и когато осъзнаят или съобщят свой успех, радост, щастие. Поговорката "Прекалено хубаво не е на добро" понякога, но далеч не винаги, е основателна, както и чукането на дърво (най-добре дюля). Добре е да се погрижим за подходяща защита, а с повечко мъдрост и ЕзоИнфо може да постигнем и по-рационално решение на проблема.
   Защитата от фини вредности: се постига донякъде спонтанно и става все по-ефективна с напредване на нашите ментална, фина и плътна чистота и съвършенство. На определено ниво ще можем да събудим и активираме латентното защитно ЕИ устройство, разположено в горната част на хипофизата и област над и около нея. Нужни са доста опит и мъдрост за предпазване, избягване, маскиране и пр, при по-силните и трудни за преодоляване вредители. Може да помогне огнено защитно яйце, маскировъчно облаче (воал), акаша-запис, програмиране своята "света троица" и др. ЕИ техники. Важно и необходимо е при по-силни вредителства, с които човек не може да се справи сам, да помоли за помощ ангел, архангел или плътен духовен учител, напреднал приятел.
    Обаче най-големи болки и страдания е причинила и продължава да причинява СЧВ. Тежки силно негативни изяви не са нужни никому и за нищо; напротив – те са изключително вредни както за кармата на извършителя, така и за всички Азове на потърпевшия. Те се случват главно защото в тази несъвършена луш-градина не могат да бъдат отделени позитивните прояви на СЧВ (заради които тя е освободена в такава висока степен), от негативните. Тежка насилствена смърт може да остави трайни вреди в БЕИС, съответно в бъдещите ПАз, които много прераждания след това ще продължават да пречат, понякога много силно. След такава смърт духовните водачи отвеждат АЗа в специални оздравителни центрове и му предлагат следващите животи да бъдат леки, възстановяващи. Но травмата си остава и без основно кармично изчистване не може да се преодолее.
    За коригиране или отстраняване на силно вредящи АЗове трябва да има остро неодобрение от много от пострадалите, масова нетърпимост, която да създаде егрегор от високо ЕИ ниво, позволяващ и изискващ намеса от локални богове или учители. Вредителите няма да изчезнат автоматично и не бива да чакаме някой друг да махне това, което пречи на нас. Осъждане на смърт ще го отстрани само временно, на плътно ниво, но може да ускори прераждане в подобен вид. Малък брой патологично изкривени азове (масови убийци, насилници, садисти) не продължават съществуването си – след смъртта биват разградени от локален бог и пречистената енергия се връща в източника. Понякога те, както и силно отклонилите се от предначертаното, биват прибирани експресно чрез особен вид бял рак или друга наистина неизлечима за тях болест.
    Податливостта на вредности при някои хора зависи силно и от собствения вътрешен био-енерго-инфо цикъл (~56 дни - лек.11.1). Привидно вредни въздейсвия, обикновено краткотрайни – до няколко часа, може да са подтиквания от духовни водачи за осъзнаване и отработване на актуална задача.
    Много проблеми хората си причиняват сами с инертно следване на статуквото – по-образован (но грешно, формално, ненужно), по-модерен, с повече пари и вещи (криворазбрано благосъстояние) – уж показ на високо ниво и успех, а всъщност на глупост и робуване на предразсъдъци.
    Това е предизвикателството Земя – богат набор от външни и вътрешни пречки. Обаче не е правилно пожелалите такива трудни прераждания да бъдат обвинявани в мазохизъм (неадекватно удоволствие от болка, вменено от тъмнинати и др.под.) докато в случая е удовлетворение от преодоляване на трудностите, а не удоволствие от самите трудности; и колкото по-лесно, рационално и ефективно биват преодолявани, толкова по-добър е успеха. Целта не е потапяне в страданието, а изплуване над него и отстраняването му, ако е допустимо, ако не – заобикаляне или минимизиране.
    Но да се има предвид, че голяма част от плътната и фина околност е неутрална и не бива да изпадаме в прекалена подозрителност и страх от вреди.
 
    2. Основни външни ВРЕДНОСТИ влошаващи здравето и общото състояние:
[ориентировъчна относителна значимост и опасност, в %, за податливите]:
           1). ФАТАЛНО ВРЕДНИ:
    Гео-аномалии
(на разстояние до 50м), Хартманов възел на главата при сън, някои подземни реки и др, които сами по себе си не са съществено опасни за човека, но комбинирани с антропогенния електро- и магнито- смог може да са фатално опасни [100]. Може да предизвикат безсъние, депресия, главоболие, ставни болки, хронична умора, рак и мн.др, след редовен престой (по няколко часа на ден) в продължение на няколко години, рядко само след няколко месеца. Хартмановата мрежа е открита през 1915г от младия тогава немския учен Ернст Хартман и е малко призната в научните среди, под предлог че не е инструментално доказана. Състои се от перпендикулярни линии север-юг и изток-запад през около 2м, с ширина 1 до 10см. Установява се чрез махало – само в тези линии то се върти наляво. Предстои доказването й чрез електронни уреди.
    По подобие на пушеко-мъглата смог, беше възприет терминът електро-смог, а все по-актуална
става и все повече се осъзнава важността на мъглата от вредни психични въздействия -

    Психо-смог: хаотични негативни мисли [75], насочени (магьосник и пр) [100], насочени психотронни въздействия [100]. Това е гигантски, невидим, неосезаем (освен за малцина) вредител, който може да причини както остри и кратки, така и дълготрайни, хронични и с дълъг инкубационен период страдания.
    Вредата от психо-смога е особено голяма, защото е както пряка, така и усилваща другите. Влошените от него пространствени вълни на хаоса водят до оглупяване и на иначе разумни хора, които получават временно затъмнение на чувства и мисли, вършат позорни и безумни действия, не осъзнавайки съвсем своите постъпки.
  Комерсиално програмираните да вредят лекарства [100] и стандартните противоракови лечения [95] са позор за фармацевтиката и медицината – лек. 9.
          2). МНОГО ВРЕДНИ:
   Дистрес (негативен стрес) – ако е постоянно или често състояние [100].
   Мобифони (GSM) [~70]; вероятността за развиване на рак при предразположените по ментални причини е над 75%, но това е малката беда. Тъй като излъчват обилно "висококачествен" електросмог и са много масово разпространени, днес те са главното средство за понижаване на интелекта (оглупяване) на всички, които ги ползват редовно и продължително, но това трудно може да се докаже от плътно ниво. Доста мощното СВЧ (свръхвисокочестотно) излъчване, непосредствено до мозъка, води до поглъщане на големи дози ЕМ и ЕИ лъчения, но повечето изследвания, обявяващи вреда се прикриват или унищожават. Вместо това производителите поръчват тенденциозни или манипулирани измервания, "доказващи" безвредност. Обикновено се констатира, че няма топлинно, а не се оценяват ЕИ въздействия – именно те са основните и най-опасните, и вредят на всеки. Поради тази дезинформираност хората нямат реална представа за вредите и ги ползват много често и дълго. Тъй като са масови от скоро, през следващите години може да се очаква нарастване на раковите и поява на нови заболявания, както и по-нататъшно понижаване на средния интелект.
   Ако се налага - да се ползват до 10 мин. на ден или със слушалка, а апарата да е далеч (поне 50см) от главата, особено при набиране на номера.
    Шум (силен, дразнещ) [75] - толкова по-вреден, колкото е по-силен, продължителен, ритмичен, дразнещ. Проблемът силно се подценява, особено ако някой е принуден заради работата си, защото е модерно да се слуша силна музика или просто е свикнал да живее в шум. Тогава човек се самоубеждава, че не му пречи. Някои привикват да спят на шум, но това е непълноценен, повърхностен сън. Силният шум (>70dB), при често въздействие, води до слухови дискомфорти и дефекти, вкл. пълна глухота; влошава много сърдечни заболявания. Може да предизвика нервни, психични, зрителни и хормонални разстройства (главоболие, безсъние, неврози, депресии), менструални смущения, абнормален ембрион, аборт. Уврежда сърдечна и лимфна системи, притъпява усещанията, затруднява или блокира творческа, интелектуална и прецизно-механична дейност, понижава работоспособността. Повече или по-малко, всички органи страдат, особено при бебета и малки деца. По-слаб, но дълготраен фонов шум (хладилник, климатик, особено телевизор), периодичен (тик-такане на часовник) също е вреден.
    Гръмката музика е особен вид шум с висока вредност. Слуша се масово, най-вече от младежи, прониква на стотици метри, доста трудно е екранирането й с технически средства (лек.19). Мощният бас създава пулсиращо налягане, което директно и посредством неизбежното спонтанното напрягане на редица мускули, нарушава функциите на много органи. Уврежда нервна, витално-нишкова и лимфна системи, слух и мн.др. Още по-опасно е ЕИ-въздействие, което разрушава аурата, понижава интелекта, може да има опасни кодировки. Затова тя все повече се използва от тъмнинатни креатури за тотално въздействие върху психиката и здравето на наивните слушатели и всички наоколо. (подробно в края на лекцията)
   Редица музикални стилове – военни маршове, масови песни, чалга, цигански, рап, фънк, метал, психоделична, някои арабски, негърски, индийски, китайски, фолклорни и др. са мощен програматор на съзнанието. Те са маскирано подмолно средство за психо-въздействие – налагане на определена насока на мислене и поведение - борбеност, агресивност или пасивност, страх и послушание, промяна на културна, религиозна или етническа принадлежност и мн.др.
   Ако човек трезво оцени важността, обикновено може да си осигури дом на тихо място, по-тихи битови електроуреди, ограничаване на ненужните звукоизточници. Редно е полицията и общинските власти да отстраняват масово пречещи шумоизточници от всякакъв вид, без да чакат оплаквания.
  Неприемливо е оправданието, че няма конкретен закон – неприкосновеността на жилището е записана в конституцията, правото на тишина и спокойствие е сред основните права на човека. Конкретните стойности за допустим шум са фиксирани на 35dB денем и 30dB нощем (НАРЕДБА № 6/26.юни.2006г. ЗА ПОКАЗАТЕЛИТЕ ЗА ШУМ В ОКОЛНАТА СРЕДА, чл.5, приложение 2.) Допълнителни изисквания може да се узаконят на събрание на блока или квартала.
    Магнити (високоговорител, тон-колона, матрак със стоманени пружини) близо до главата по време на сън [90].
    Растежни хормони в храната, предимно в месо [75].
   Ваксини [40] - само някои (за полиомиеит, рубеола) са наистина нужни на почти всички. Особено вредни дългосрочно и по принцип са противогрипните. В някои са заложени фино програирани опасни болести, пряко може да са опасни, но масово и дългосрочно най-вредно е глобалното дезорганизиране на имунната система, сенсибилизиране към алергични реакции на обичайно безвредни или нови вещества, автоимунни аномалии и др. екзотични проблеми (лек.9).
    Религиозност - гигантски маскиран вредител - изсмуква фини енергии и блокира или затруднява духовното развитие при над 70% от хората (лек.3).
          3). СРЕДНО ВРЕДНИ:
    Електро-смог [60-70]: Електроснабдителната мрежа, базирана на идея на Никола Тесла – променлив ток, 100-200в, 50-60Хц, е добра насока за развитие и самостоятелно не е много вредна.   Проблемите са два: 1- огромна масовост, при тотално невежество за избягване на вредите и 2- комбинация с други, малки сами по себе си вредности (Хартман-възел, гео-аномалии, подземни реки и др). Да не се пребивава близо до трафопост (20м), далекопровод (80 до 400м, съответно при 12 до 110кV, 1км при 220кV). Доста пречат мрежови трансформатори, дори и малки (адаптери) близо до главата при сън, както и кабели с по-силен ток (печка). Също стандартно електрическо подово отопление -  лек.12доп.21.
    Микровълнова печка [60] - трайно влошава храната на ЕИ ниво и уврежда хората около нея.
  Компютри и други бързи цифрови устройства [55]. Генерират ляво торсионно поле, тъй като работят с ВЧ правоъгълни сигнали – псевдо-случайни, хаотични, дисхармонични по отношение на живите същества – във всичко живо преобладават синусоидални (хармонични) електрични, магнитни и др. сигнали. Съществена е вредата при честоти над 500 МХц и особено над 1.5 ГХц, още по-лошо когато има вентилатор, който разнася увредената на фино ниво атмосфера, сам генерира вредни торсионни полета и дейонизира въздуха. За сравнение вредата от Десктоп 2ГХц с кинескопен монитор е над 45 пъти (!) по-голяма от Лаптоп 400 МХц. Безопасно е до 5-6ч на ден, с Лаптоп до около 700 МХц, авто-превключващ на мин. честота и изключван в Stand by или Hibernate докато не се работи с него, с вентилатор на минимални обороти или без такъв. Най-добре вместо хард-диск да се използва флаш-памет (SSD) и се ограничи включване на CD.
    Интернет [55] e опасен информационене вредител, който не бива да се ползва повече от 2-3ч на ден. През останалото време, особено нощем, LAN-връзката да се изключва с ключ, да се изважда кабела или да се изключва рутера / модема; ADSL филтъра и модема да се монтират по-далеч от често обитаваните помещения.
   Много по-безвредна е безжичната връзка (Wi-Fi), макар на пръв поглед да изглежда обратно - стига компютъра да е на 50 см разстояние. Вреда има само докато се обменят файлове (пакети с този адрес), през останалото време няма никакъв ЕнИнфо обмен!
   Съществено по-малка е вредата от компютъра, когато се ползва активно, като средство за работа – писане, рисуване, чертаене, проектиране и пр, отколкото ако пасивно и пристрастено се "виси" на интернет.
    Телевизия (над 3-4ч/ден) [55]. Много са вредите: от програмата - формира пасивно мислене и характер, стремеж към насилие, неправилен начин на живот и пр, а мислите за тях генерират психо-смог; безкритичност към политически и финансови порядки, общо манипулиране общественото мнение в угода на властниците; от апарата – шум, зарежда пространството с леви торсионни полета, поврежда очите, психиката и др; общо - обездвижване, стимулира преяждане с ненужна (junk) храна.
   Радио и телевизионни излъчватели и радари в близката им околност (0.2 до 2 км, в зависимост от мощност и честота) или насочени  [55].
  Неправилното хранене също може да бъде фатално за здравето – лек.7.
  Наркотиците са голямо недоразумение на СЧВ, особено тяхното редовно пристрастено използване. Сложен е въпросът с различните психоделични вещества, използвани от дълбока древност. В умерени дози някои помагат за "разхлабване" на фините тела и по лесно постигане на ОИТ, но това не е разумен метод. При по-големи дози, когато само чрез тяхното въздействие се напуска плътното тяло, това вече не е съзнателна ОИТ, а полусънна, води само в ниските тъмни слоеве и не може да се постигне истинско опознаване на финия свят, нито е нормално удоволствие. Всяка по-голяма доза или често прилагане и на малки дози е много вредно и опасно за всички тела и азове.
   Радон-222 [43] - естествен радиоактивен газ, излъчван от всяка почва и камък, на някои места по-силно; концентрира се в мазета, непроветрявани панелни, тухлени, каменни стаи, повече до пода; при вентилатор вътре в стаята - навсякъде. Опасен е при концентрация над 100-200 bq/m 3.
          4). ВРЕДНИ:
    Далекопроводи
[75] - на разстояние 30 до 90м / 12 до 110кВ.
   Смог [40] - в големи градове, през зимата, при липса на очистителни съоръжения, особено при горене на въглища. Проблемът леко се надценява.
    Дейонизиран въздух – нужен е не просто чист, а богат на кислородни ани-йони, заредени с ПрО чрез фотосинтеза.
    Монитори и телевизори с кинескоп [45].
  Non-frost (некондензиращ чрез мощни вентилатори) хладилник е ~5 пъти по-вреден от Пелтие, абсорбционен и саморазмразяващ компресорен.
    Флуорни хапчета [30] и някои флуорирани зъбни пасти.
    Някои синтетични хранителни добавки [до 100].
   Слънцето може да е много вредно в някои дни, особено за някои алергии и сърдечни болести. В такива дни да се минимизира излизане на слънце; шапки и чадъри много малко помагат.
   Мигащи светлини, с неподходяща честота, напр. часовник с червен или син дисплей, мултиплексиран с честота 60Хц, са доста вредни, особено за някои хора.
    Няма съществена вреда от едновременно искуствено и естествено осветление, освен при някои стари луминисцентни лампи, но не голяма – това често се преувеличава.
    Лошо подреден дневен режим [до 20]. Не бива да е нито педантичен, нито едностранчив, нито хаотичен (липсващ). Ориентировъчен график, който да се променя според моментните способности и предпочитания на индивида, според състоянието на плътната и фина околност и според изискванията на ситуацията.
   Уж-медитативна музика може да запише опасни програми в подсъзнанието, затова не бива всяка, обявена за медитативна да се приема на доверие.
    Изкуственият вятър (вентилатори, климатици) почти винаги е вреден - няма жива, позитивна енергия, а често леви торсионни полета, дейонизира въздуха, простудява и пр, така че не е желателно да се пребивава в него. Естественият вятър е предимно полезен, с позитивни енергии, стига да не е много силен, влажен или студен. Детето може да стане чувствително към настинка от вятър, както и мн.др, защото баба му му е казала това и със своята ПсЕн, особено ако е по-силна, то си е създало лесна простиваемост от духащ вятър.
    Прахове за пране – повечето имат слабо алергизиращи и други вредни ефекти, които може да се намалят чрез добавяне на 10-20% настърган сапун.
    Оловото има известно канцерогенно влияние и по-точно служи за катализатор на такова, но вредността се пресилва напоследък.
    Тъмнинати [55] – по-особен всеобщ неявен вредител. Преди тези лекции почти никой не го осъзнаваше и никъде нямаше точно обяснение за неговата същност, затова предпазването беше много трудно.
    Пси-паразити [40] – също неявни, може да бъдат много опасни, дори фатални, макар и в редки случаи – лек.11.2.
   Карма в 3-те й вида, особено "зрялата". Тя не е точно вредност, но може да направи живота много труден, ако е планирано овладяването й, а човекът още не е научил как – лек.2.3, лек.11.3.
    Негативни мисъл-форми, които масово присъстват в околното пси-пространство - те се привличат и взаимно усилват от негативна насоченост на собственото мислене.
    Условно вредна може да бъде установената от автора, непознатата до сега, повърхнинна гео-мрежа, подобна на Хартмановата. Квадратно, през средно 176 м, са разположени линии, с ширина ~20см, в които махалото виси неутрално. Редовно пребиваване в тях и особено в пресечната област може да доведе до патологична сънливост, умора и неработоспособност. По-интересно е позитивното успокоително приложение – на такава линия е полезно да спят през отделни периоди, нервни, напрегнати, неспокойни хора.
    Прекаленото мислене за вредности и за предпазване от тях също е вредност от класа на вътрешния психо-смог. Не бива да се мисли излишно за отрицателни, неприятни, болестни и пр. случки и ситуации – това само ги зарежда с допълнителна енергия и ги усилва.
    Не е нужно човек да се изолира от всички вредни влияния, даже умерени леки вредители са полезни за поддържане защитните системи на организма.
 
        3. МАСКИРАНИ въздействия за пречене на напредъка:
  1)
Осигуряване на все по-нисък интелект и ерудиция на населението, чрез електросмог (мобифони), деградираща музика и филми, лошо образование, внушаване и стимулиране на комерсиален стремеж към пари и вещи.
   2) Внушаване на въздържаност и нерешителност у напредналите да предлагат знанията си. Ефектът е много добър, тъй като те обикновено са скромни, тихи и благовъзпитани, а това в случая се превръща в недостатък и е съществена причина за слабите успехи както в сегашната епоха, така и в предишните. Излишната скромност е недостатък, по-вреден от крещящото нахалство - последното е явно и веднага предизвиква противодействие, а прекалено скромният си остава никому неизвестен, малко полезен за обществото. По-добре да се направи грешка и тя да се поправи, докато абсолютно сигурно е, че ако не се предложи нещо, няма никаква възможност то да бъде прието. Но не бива да се стига и до нахалство и нетолерантност – това би било лошо за предлагащия и може да отблъсне слушателите и да дискредитира предлаганото знание.
  3) Програмиране чрез религиозни и др. проповедници на пасивност и примирение към съдбата, на веднъж впримчените в тяхната вяра, за да не се опитват да се измъкнат от примката. А трябва да се припомни, че всеки сам гради голяма част от "съдбата" си и обикновено има повече от една съдба – много възможности за избор, които всеки сам може да или да не оползотвори.
  4) Подобно е примирението и пасивността спрямо околните вредители и дразнители – крадци, шум, гръмка музика, нечистотии, грозотии, корупция, измами, некадърни политици... Повечето хора не изискват и не защитават правата си, както заради разнообразни страхове и нерешителност, така и от невежество или мързел, а също и от физическа невъзможност поради липса на ефективна съдебна система и независими организации за контрол.
  5) Позитивната активност се подтискат косвено, но доста ефективно чрез синдрома на напрегнатост/ притеснение/ страх/ безпокойство [НПСБ] ("свиване под лъжичката"). Обикновено няма клинични прояви, но понякога може да стигне до страхова невроза. Доста значим, поради голямата масовост - страдат до 1/3 от хората, но остава скрит - далеч не всеки го осъзнава, малцина търсят помощ. Обичайно е да няма явна причина, а натрупване на дребни, преувеличени или въображаеми проблеми. Това може да е страх от бедност, уволнение, лоши съседи, гръмка музика, подигравка, неодобрение, непризнание от околните, обида, магия; притеснение за несвършени дела, нерешени задачи или непонятно какво. В други варианти синдрома може да е на тъга, меланхолия, отчаяние и пр.
   Формира се или се усилва от психо-смог, пси-паразитни остатъци, собствени или външни мисъл-форми, негативни култови, религиозни и др. програмирания от предишни животи, тъмнинатни и психотронни влияния, пулсации на психичната атмосфера, слънчево-космични влияния; собствени или поставени от учители задачи за решаване, тест за преодоляване, карма за овладяване, нехармонизиран личен устрем и пр; често причините са няколко, може една да е основна.
    За освобождаване е важно да осъзнаем наличието на подобен синдром и да насочим волята си към отстраняването му. Трябва да се намалят външните и вътрешни причини. Освен общите защити от фини вредности, може да помогне извеждане на синдрома от тялото с дясно-въртящи вихри от ПсЕн и ПрО; анализ и осъзнаване, че с притеснение и безпокойство не само не се подобрява нищо, а напротив – влошава се. Много по-добре е спокойно да се върви напред в приятно учение, интересна работа, красиво творчество, щастливи естествени удоволствия, в любов и хармония.
    По-лабилните нервно-психически може и е добре временно да си помагат с успокоителни лекарства - валериан, неуролакс, жълт кантарион, маточина; но не и по-силни или психотропни – те може още повече да увредят състоянието.
 
    Редица вредности имат взаимно подпомагане и усилване. Напр. пониженият от мобифоните интелект води до приемане на вредящата музика за безопасна – слуша я много и силна, това още повече влошава интелекта, който не разбира вредността на мобифоните, ползва ги все повече и т.н.
   Цианкалият, напр. е смъртоносен за отделен човек, но за обществото е безопасен, понеже опитно е установена и добре позната фаталната му вреда. Точно обратно е положението при много от описаните вредности – за тях няма пряко и неопровержимо доказателство; те действат бавно, често неявно; това е
  1-ва причина за масовото несъобразяване с много от тях.
  2-рата е поради незнание - за тях няма почти никаква информация. 
 3-тата е поради обработка на общественото мнение чрез телевизия, кино, вестници, слухове, притчи и тъмнинатни внушения, че тези вредности са безопасни – за обикновен човек много от тях изглеждат неправдоподобни и фантастични.
 
   4. Гръмката  МУЗИКА
от дисхармоничните стилове (маршове, чалга, цигански, рап, метал, някои  рокове, арабски и пр.) е опасен  вредител, силно омаловажаван и пренебрегван поради неосведоменост и тъмнинатни внушения, затова ще бъде разгледан по-подробно. Действа както на плътно така и на фино ниво - бавно, но дълбоко и силно.
Music1      Вредите може да се разделят на 2 групи:
        гр.А)- в личностен план тази музика:
    1. Понижава интелекта, води до пасивност, фобии, наркомании.
  2. Записва агресия в подсъзнанието, подобно на барабанчето и ритмичните напеви на шамана, който програмира племето за война.
 3. Предизвиква нарко-подобна зависимост от гръмка бас-изобилна музика, притъпява сетивата и мисълта. Тишината става непривична, болезнена – тя стимулира осъзнаване на своята същност, заложби, интереси, цели – всичко предвидено за това прераждане, което чака да бъде осъществено.
  4. Поврежда аурата и фините тела чрез силния звук и резките движения, особено тръскане на главата. Това улеснява проникване на привлечени от тази музика пси-паразити и може да доведе до психично обсебване (лек.11.2) - честа причина за тежки психични болести, самоубийства, катастрофи.
  5. Нарушава функциите на много органи, чрез пулсиращото налягане от мощния бас, особено на лимфна и витално-нишкова системи, с което влошава контрола от страна на азовете.
  6. Изсмуква ПсЕн чрез изградените в много дискотеки негативни фино-енергийни канали, подобно на религиозните храмове.
 7. Програмира съзнанието чрез кодиран в много поп-песни негативен ЕИ пакет (магическо заклинание) - код-програма за агресия, страх, самоубийство, омраза, стремеж към религиозна, верска или етническа общност или омраза към такава и др. Тази информация е получена от осъзнали се и отказали се заклинатели, и е потвърдена езотерично. Уви, разкаялите се са били унищожени физически, тъй като не са знаели как да се защитят.
  8. Може да причини тежка или смъртоносна болест (рак) - божествено наказание, което някои от драстично пречещите на околните с гръмка музика, както и с други вредителства, си "завоюват" още в този живот. Понякога се проявява само след месеци, в други случаи след години или остава като непонятно и с нищо незаслужено наказание за невинния САз в някой следващ живот.
   В света има над 30 млн. човека с клинично проявени болести, следствие своята вредна музика, а далеч по-трагични са 10-те млн. разболели се поради музиката на околните.
   Много от вредите се запазват дори при не много силен звук, особено при продължително въздействие - те са предимно информационни.
   Съвременният технократ трудно възприема всичко това, който факт е основна причина за липсата на противодействие. Но дали някой вярва или не, това не променя факта и не намалява вредата.
         гр.Б)- в социален план. Мощният басов звук се разпространява почти неограничаван, особено в панелните блокове, поради което гръмката музика става звуков тероризъм, който:
  1- нарушава правото на съседите на тишина и спокойствие;
  2- нарушава неприкосновеността  на частната собственост с взлом чрез звук;
  3- принуждава съседите да слушат чуждата музика - често музика-наркотик;
  4- демонстрира егоизъм и пренебрежение към околните;
  5- дискредитира извършителя и семейството му.
     Междинна причина може да е комплекс за малоценност, изкривен стремеж за самоизява, инертно следване на модерното; или програмиран стремеж да дразни околните, да създава конфликти между поколенията, етносите и др.
   Всеки трябва да живее така, че да не пречи на околните, това е основно правило на обществения живот. Неспазването му показва съществен пропуск във възпитанието и начина на мислене. Не може да се забрани някому да се поврежда, но е недопустимо да пречи на околните и да вреди на тях, затова музиката трябва да бъде ограничена само в собствената стая или жилище.
 
        За успешно преодоляване на проблема трябва:
  1) Съществена част от обществото да е осъзнала важността и необходимостта той да бъде отстранен.
  2) Желание за рационална помощ с цел вдигащият музикален шум да осъзнае адекватно своето място в света. Първо на ментално ниво – напр. чрез медитативно излъчване "Недопустимо е да пречиш на околните, да ги принуждаваш да слушат твоята музика". Колкото по-високо е нивото на излъчващите хора и колкото повече са на брой, толкова по-силно и неотменимо ще е въздействието. След това чрез добронамерени разговори за отвикване от силна деградираща и привличане към тиха хармонична музика и др. разумни занимания. До полвин час вредна музика през ден може да се компенсира и обезвреди от организма.
  3) Готовност за решителни действия. Ако се наложи, може и трябва да се приложат принудителни мерки. Както езотерична принуда, но внимателно, премерено, с мъдрост (това ще има и общо-възпитателен елемент – показване мощта на позитивната човешка воля и на фините енергии); Така също и стандартни санкции - глоби, прекъсване на електричеството, изваждане от жилището и др.
 
   9-та голяма вреда (както социална, така и лична) е следствие отношението към проблема като "безобидни лудории", поради което в съзнанието на извършителя се формира усещане за право на произвол и безнаказаност, което може да доведе до изкривяване на психиката и да стимулира много по-опасни престъпления.
     Не всяка поп-музика е вредна. Софтрок, софтджаз, мелодичен рок, балади, някои кънтри и др. хармонични стилове - красивата музика, имат много добро позитивно действие. Хубавата музика няма нужда от гръмкост. Класика, оперети, някои мюзикли са също с положително въздействие. Това не значи, че са подходящи за всеки – ако са неприятни, няма да има съществена полза.
    Гръмка музика е допустима само в дискотека, разположена извън жилищата и звукоизолирана от тях. В къщи може да се използват стерео-слушалки – те дават най-добро качество на звука, по-малка е вредата за слушащия и няма никаква пряка вреда за околните. Безжичните, или с малък МР-3 плеър с батерия, нямат и кабел, който да ограничава движенията.
    Шумно празненство - рожден ден, парти, "купон", особено в панелен блок, е допустимо само с изричното, непринудено съгласие на съседите. Както и всяка музика и звук, които се чуват силно и пречат на съседните апартаменти или къщи. Дискотечна гръмкост (>60 децибела) е недопустима за жилищен квартал, а ако е през нощта е престъпление, което поставя под въпрос наличието на разум у извършителя. Това е болестно психично състояние на хипер егоцентризъм с терористични наклонности. Деянието трябва веднага строго да се наказва, а състоянието да се лекува.
    Същото важи и за всички празненства на открито, на места не по предназначение, като сватби с шумна музика, особено циганските – известни с голям шум и продължителност, байрам или други етнически традиции; биене на църковни камбани, молитви от минарета или каквито и да било други религиозни, етнически, промишлени и пр. дейности, които пречат на околните хора.
    От друга страна всеки може да се поучи от класическата лекота и веселие, с които циганите приемат живота, и да се постарае да ги приложи в подходящо, оптимизирано ниво и за себе си, за своето семейство!
    Толерирането на тези проблеми поради страх, незнание, неосъзнаване, инертност, пасивност и пр. е недопустимо и вредно, както за потърпевшите, така и за извършителите и за цялото общество. Правилно е отношението към вредните шумове да бъде негативно и да се отстояват правата на тишина и спокойствие. Ако човек се остави безропотно да бъде тероризиран, това още по-силно го отваря за вредното въздействие, дори и да не му обръща внимание и да си мисли, че то не му пречи – само емоционалното дразнене е по-малко.

Оосновни грешки на днешната цивилизация накратко:
1- Все по-дефицитни са любов, топлота и толерантност;
2- Хората живеят все по-изолирано помежду си и спрямо природата;
3- Понижава се духовното им и физическо ниво и обща култура;
4- Струпват се все повече хора на едно място, в мега- сгради, заводи, градове;
5- Храната е все по-изкуствена, по-безвкусна, по-безполезна, по-вредна;
6- Все повече хора боледуват от все повече болести; не умират от старост;
7- Фармацевтика и медицина са все по-комерсиални, увреждащи, а не лекуващи;
8- Образованието е все по-непълно, формално, едностранчиво, с много грешки;
9- Фундаменталните науки са в продължителна и задълбочаваща се стагнация;
10- Много научни и социални парадигми са неправилни;
11- Информационният потоп прави информацията все по-трудно достъпна;
12- Голяма част от науката работи против хората, а не за тяхно добро;
13- Все повече и по-силна е вредната дисхармоничната музика;
14- Неадекватно силни са религиозни, етнически, групови и др. вярвания;
15- Все по-масово се манипулира мисленето и действието на масите;
16- Хората мислят все по-комерсиално, технократски, бездуховно;
17- Ефира все повече се насища от разнообразен електро-смог;
18- Човешките мисли са все по-епидемичен хаос – психо-смог;
19- Основният транспорт – автомобилът, е оръжие за масово унищожение;
20- Болшинството хора вършат ненужна или вредна дейност;
21- Свръхпроизводство на енергия и на предмети по количество и по видове;
22- Енергетиката е предимно повреждаща природата;
23- Обществото се управлява главно от комерсиални принципи;
24- Управляващите са капсулирани и малко мислят за доброто на хората;
25- Правораздаването зависи от надлъгване между адвокати, често от подкупи;
26- Застрашена е границата на поносимост на природата.

    Поради лекарския законов монопол, всичко свързано с лекуване да се смята за съвет на неспециалист и да се прилага на собствена отговорност.

Лекциите ще бъдат осъвременявани периодично.  

 ЛЕКЦИИ по НОВА ЕЗОТЕРИКА – л.08, v.7' (авг.11')
Esoteric Copyright– Симон Живков, 2008
To top / начало ;    Home / Главна стр.

История: ...
    v.4 (мар.10) – добавки: Общи защити от фини вредности; околността е предимно неутрална; негативни
мисъл-форми;     прецизирани: Гео-аномалии, Хартман-възел, Далекопроводи, Компютри; НПСБ-синдром; някои от вредите от гръмка музика и пречещи на околните дейности.
    v.5 (юли.10) – малки добавки, корекции и прецизирания за: шум, програмирана масова музика; вреди от силна музика; дневен режим.
    v.6 (дек.10) – добавки и корекции за: Основните грешки накратко; телевизия, шум (Наредба №6/2006г фиксира допустим шум в жилища на 30/35dB), гръмка музика и др.
    v.7 (авг.11)- добавки за косвени дистанционни зарази от Нефилими и др, за защити он фини вредителства, прецизиране за мобифоните.