ВРЕДНАТА   МУЗИКА

    Повечето хора драстично недооценяват големите вреди, които може да донесе нещо толкова невинно на вид, като музиката. Силната музика, която принуждава и съседите да я слушат, е признак на неумение за живот в обществото или на егоцентризъм и неуважение към околните. Малцина предполагат, че тя може да бъде едно от основните средства за масово психологично въздействие, за осигуряване на нисък интелект, послушание и примирение, за разнообразни други манипулации върху съзнанието и поведението на хората. Това се използва както в далечното минало, така и днес - все по-масово и настойчиво. Изглежда неправдоподобно и параноично, но това не пречи да е вярно и всъщност помага на прилагането, тъй като няма почти никакво обществено противодействие.
    Въобще шумът е много подценяван - той е толкова по-вреден, колкото е по-силен, продължителен, ритмичен, дразнещ. Вредата остава, дори ако някой е свикнал с него, струва му се непречещ, и не му обръща внимание. Някои привикват да спят на шум, но това е непълноценен, повърхностен сън. Чрез него не се получава правилно зареждане с фини енергии, за което сънят е създаден, нито добра почивка. Повечет хора много държат на чистотата на въздуха, водата, почвата, но срещу шумовото замърсяване реагират незначително или никак.
 
    Освен обичайните класификации на шума - природен, производствен, комунален и битов; постоянен и импулсен; в зависимост от преобладаващите честоти и др, пречещият шум може да се раздели на 2 вида:
  Хаотичен (битови и строителни машини, транспорт, викове, говор и пр.) - над определени нива, различни за разните видове шум и за различните хора, уврежда слуха, нервната и лимфна системи, притъпява усещанията, затруднява или блокира творческа и всяка интелектуална и прецизно- механична дейност; постепенно влошава сърдечно-съдовата система и повишава риска от хипертония, атеросклероза, инфаркт, инсулт, тромбози и пр.
  Дисхармоничен - главно силна музика с негативен ритъм, честота, насоченост, програмираност, както и някои машини, които генерират специфични вредни честоти. Причинява най-опасните вреди, но тъй като това е почти неизвестно, липсва предпазване.
    Все по-масовото налагане на ориенталско-цигански тип манталитет в българския обществен живот и изкривени "европейски" грижи за малцинствата, доведоха до голямо увеличаване на дисхармоничното шумово натоварване около циганските квартали и жилищата на етнически турци и българо-мохамедани. Много от тях от малки са възпитавани в шумна, агресивна и нетолерантна към околните среда, затова имат вътрешна тенденция на неуважение и неодобрение към различните от техния етнос или група. Нещо повече - при тях често бива подтикван стремеж да парадират със своя начин на живот и да се стремят арогантно да го налагат на околните.
    Обаче е недопустимо малцинството да се налага върху мнозинството, особено чрез подобно насилие. Правилното поведение е да се живее в толерантност, да се ограничават всички шумни или други пречещи прояви само в рамките на своето жилище или квартал. Всеки човек, група, етнос може да показва своите предимства в честно съревнование, но без да пречи на другите.
    Лошото е че това не е просто борба за предимство. 1-во това е недопустимо да става чрез насилие; 2-ро обикновено тези стилове са чужди и неадекватни на културата и манталитета на местното население; 3-то много от тях са на по-ниско интелектуално и културно ниво, а е недопустимо това ниво да се понижава. Напротив - правилното, естествено, логично е да се върви към повишаването му! Недопустимо е да се абсолютизира комерсиалния интерес - Музиката, като културно и развлекателно средство, не бива да понижава културното, естетично и интелектуално ниво, а да го повишава;  4-то В много от тези музикални стилове има вградени тайни средства за негативно психологично въздействие.
    Към вдигащите музикален шум трябва да се отнасяме критично, но коректно, с достойнство. Не бива да се дразним, да им се ядосваме и да ги ругаем явно или тайно. Да излъчваме благородно недопустимо и неадекватно към тяхното поведение. Подходящи мисли, както с ПсЕн, така и с технически средства са:
   "Уважаеми съграждани цигани (съседи), не ни принуждавайте да слушаме вашата музика, както ние не ви принуждаваме да слушате нашата!"
    От друга страна е полезно да се поучим от някои елементи на циганския живот - лек и безгрижен поглед на света, без излишни грижи и тревоги, с много веселие.
  
   Редица музикални стилове – военни маршове, масови песни, чалги, цигански, рап, фънк, метал, психоделична, някои арабски, негърски, индийски, китайски, фолклорни и др. са мощен програматор на съзнанието и подсъзнанието. Те са маскирано подмолно средство за тъмнинатно психо-въздействие – налагане на определена насока на мислене и поведение, като борбеност и агресивност; или пасивност, страх и послушание; или промяна на културна, религиозна, етническа принадлежност и мн.др. Последните десетилетия целенасочено се стимулира ориенталската шумотня, нетипична за поведението на повечето българи, за да се улесняват подобни масови въздействия. Без никакво основание се внушава, че "хората искат" да слушат чалга, или арабски, цигански, индийски и пр. песни. Или ги принуждават на това чрез мощното озвучаване на цигански сватби и празници, молитвите от минаретата на джамии и др.

    Гръмката негативна музика (метал, чалга, рап, психоделична, много хард-рокове и пр.) е сред най-опасните вредители, силно омаловажаван и пренебрегван поради неосведоменост и тъмнинатни внушения. Въздейства както на плътно, така и на астрално и ментално ниво - бавно, но дълбоко и силно. Гръмка музика масово се слуша, особено от младежи и лесно прониква на стотици метри. Затова тя все повече се използва от тъмнинатни креатури за въздействие върху психиката и здравето на нищо неподозиращите слушатели, както и върху всички други наоколо. Мощният басов звук създава пулсиращо налягане, което пряко или индиректно поврежда редица жизнено важни органи. Много от вредите са предимно информационни и се запазват дори при не много силен звук, особено при продължително въздействие. Още по-вредно е енерго-информационното (ЕИ) въздействие, което разрушава аурата, понижава интелекта, може да има опасно действащи кодировки.Music1
      Вредите може да се разделят на 2 големи групи:
        гр.А)- В личностен план тази музика:
  1. Понижава интелекта (второто основно средство, след мобилните телефони), води до пасивност, фобии, податливост на алкохол, цигари, наркотици. Затова се толерира от висшите управляващи, които желаят глупаво и послушно население, лесно за манипулиране.
  2. Записва агресия в подсъзнанието, подобно на барабанчето и ритмичните напеви на шамана при негри или индианци, което програмира племето за война и всички хукват да се бият като курдисани.
  3. Предизвиква наркотично-подобна зависимост от гръмка бас-изобилна музика. Кресчендото от дисонанс-хаотични звуци с голяма гръмкост пряко поврежда мозъка, слуха, притъпява другите сетива, стеснява кръгозора, повишава либидото, но влошава ерекцията. Всяка мисловна дейност е затруднена или невъзможна. Тишината става непривична, болезнена, а именно тя стимулира осъзнаване на своята същност, на своите заложби, интереси, цели - всичко предвидено за настоящото прераждане, което чака да бъде осъществено.
  4. Поврежда аурата и фините тела чрез силния звук и резките движения, особено тръскане на главата. Това улеснява проникване на привлечени от тази музика пси-паразити и може да доведе до психично обсебване - честа причина за тежки психични болести, самоубийства, катастрофи. Съзнателният Аз (САз) - съзнателната душа на човека, е подтиснат, изместен, личността деградира, в крайните случаи е отстранена - ръководи обсебващото същество, което е от ниско ниво, не се грижи за тялото – то не е негово, служи му само за получаване на енергия и извратени удоволствия. (по-подробно в лекция 11.2)
  5. Нарушава функциите на много органи, чрез пулсиращото налягане, създавано от мощния басов звук – както пряко, така и посредством неизбежното спонтанното напрягане на редица мускули. Най-силно е засегната витално- нишковата система, с което се влошава контрола от страна на азовете. Уврежда се също лимфната и нервна системи, слуха и др.
  6. Изсмуква психична енергия (ПсЕн) чрез изградените в много дискотеки негативни фино-енергийни канали, подобно на религиозните храмове. Те се включват от гръмка негативна музика и изсмукват ПсЕн от наивните младежи до пълно изтощаване и разболяване.

  7. Програмира съзнанието чрез кодиран в много поп-песни негативен ЕИ пакет (магическо заклинание) - код-програма за агресия, страх, самоубийство, омраза, стремеж към секта, верска или етническа общност или омраза към такива и др. Тази информация е получена от осъзнали се и отказали се заклинатели, и е потвърдена езотерично. Уви, разкаялите се са били унищожени физически, тъй като не са знаели как да се защитят.
  8. Може да причини тежка или смъртоносна болест (рак) - божествено наказание, което някои от драстично пречещите на околните с гръмка музика, както и с други вредителства, си "завоюват" още в този живот. Понякога се проявява само след месеци, в други случаи след години или остава като непонятно и с нищо незаслужено наказание за невинния САз в някой следващ живот.
    В света има над 30 млн. човека с клинично проявени болести, следствие своята вредна музика, а далеч по-трагични са 10-те млн. разболели се поради музиката на околните.
   Съвременният технократ трудно възприема всичко това, и именно тази вътрешна съпротива е основната причина за липсата на противодействие. Но дали някой вярва или не, това не променя факта и не намалява вредата.
    гр.Б)- В социален план. Мощният басов звук се разпространява почти неограничаван, особено в панелните блокове, поради което силната музика се превръща в звуков тероризъм, крайно неуместен при взаимоотношенията между хората, който:
1- нарушава правото на съседите на тишина и спокойствие;
2- нарушава неприкосновеността на частната собственост, извършвайки взлом чрез звук в нея;
3- принуждава съседите да слушат чуждата музика - често музика-наркотик;
4- демонстрира егоизъм и пренебрежение към околните;
5- дискредитира извършителя и семейството му.
    Междинна причина може да е комплекс за малоценност, изкривен стремеж за самоизява, инертно следване на модерното; или програмиран стремеж да дразни околните, да създава конфликти между поколенията, етносите и др. Не може да се забрани някому да се поврежда, но е недопустимо да поврежда околните.
   Музиката няма право да излиза извън собственото жилище, както не може да излиза вода, огън, радиоактивност, химикали, газове и др явни и неявни вредности.
  Основно правило на обществения живот е
всеки да живее така, че да не пречи на околните; взаимна толерантност и уважение между всички.
   Неспазването му показва съществен пропуск във възпитанието и начина на мислене.

    За успешно преодоляване на проблема трябва:
  -- Съществена част от обществото да е осъзнала важността и необходимостта да бъде отстранен.
  -- Желание за рационална помощ от околните - вдигащият музикален шум да осъзнае адекватно своето място в света, вредата за себе си и съседите; да му се помогне на ментално ниво - напр. чрез медитативно излъчване "Недопустимо е да пречиш на околните, да ги принуждаваш да слушат твоята музика". Колкото по-високо е нивото на излъчващите хора и колкото повече са те, толкова по-силно и неотменимо ще е въздействието. Също чрез добронамерени разговори, за отвикване от силна деградираща и привличане към тиха хармонична музика и др. разумни занимания. Едно достойно поведение за желаещия да слуша по-силна музика в къщи, е да отиде при съседите си и да каже: – Съжалявам, ако ви причинявам неприятности с моята музика - може ли да ми кажете в кои часове и с какво ниво няма да ви пречи. До половин час вредна музика, през ден, може да се компенсира и обезвреди от организма.
  -- Готовност за решителни действия. Ако се наложи, може и трябва да се приложат принудителни мерки. Това може да бъде езотерична принуда, но внимателно, премерено, с мъдрост. Така ще има и общо-възпитателен елемент – показване мощта на позитивната човешка воля и на фините енергии. А също и стандартни санкции - глоби, прекъсване на електричеството, изваждане от жилището и др.
 
   9-та голяма вреда (както социална, така и лична) е следствие отношението към проблема като "безобидни лудории", поради което в съзнанието на извършителя се формира усещане за право на произвол и безнаказаност. Това често води до изкривяване на психиката и става база и стимул за много по-опасни престъпления в бъдеще.
  Неприемливо е оправданието, че няма конкретен закон – неприкосновеността на жилището е записана в конституцията, правото на тишина и спокойствие е сред основните права на човека. Конкретните изисквания може да се узаконят на събрание на блока или квартала. Не може да се приеме също оправданието, че силната музика, викове и крясъци ги разтоварват. 1-во много по-добре е да не се натоварват, за да нямат нужда от разтоварване; 2-ро – разтоварвайки себе си, не бива да натоварват околните.
    Далеч не всяка поп-музика е вредна. Има много популярни песни с добро позитивно въздействие. Мек рок и джаз, мелодичен, романтичен и баладичен рок, някои кънтри и мн. др. Красивата музика няма нужда от голяма гръмкост. Класика, оперети, някои мюзикли също може да са много полезни. Това не значи, че са подходящи за всеки – ако са неприятни, няма да има съществена полза.
    Гръмка музика е допустима само в дискотека, разположена извън жилищата и звукоизолирана от тях. В къщи може да се използват стерео-слушалки – те дават най-добро качество на звука, по-малка е вредата за слушащия и няма никаква пряка вреда за околните. Безжичните, или с малък МР-3 плеър с батерия, нямат и кабел, който да ограничава движенията.
    Шумно празненство - рожден ден, парти, "купон", особено в панелен блок, е допустимо само с изричното, непринудено по никакъв начин, съгласие на съседите. Както и всяка музика и звук, които се чуват силно и пречат на съседните апартаменти или къщи. Дискотечна гръмкост (>60 децибела) е въобще недопустима за жилищен квартал, а ако е през нощта е престъпление, което поставя под въпрос наличието на разум у извършителя и трябва веднага строго да се наказва.
    Същото важи и за всички празненства на открито, на места не по предназначение, като сватби с шумна музика, особено циганските – известни с голям шум и продължителност, байрам или други етнически традиции; биене на църковни камбани, молитви от минарета или каквито и да било други религиозни, етнически, промишлени и пр. дейности, които пречат на околните хора.
    Толерирането на тези проблеми поради страх, незнание, неосъзнаване, инертност, пасивност е недопустимо и вредно, както за цялото общество, така и за извършителите. Правилно е отношението към вредните шумове да бъде негативно и да се отстояват правата на тишина и спокойствие.  Ако човек се остави безропотно да бъде тероризиран, това още по-силно го отваря за вредното въздействие, дори и да не му обръща внимание и да си мисли, че то не му пречи – тогава само емоционалното му дразнене ще е по-малко.
    Редица вредности имат взаимно подпомагане и усилване. Напр. пониженият от мобифоните интелект води до приемане на вредящата музика за безопасна – слуша я много и силна, това още повече влошава интелекта, който не разбира вредността на мобифоните, ползва ги все повече и т.н.
    Ако човек трезво оцени важността, обикновено може да си осигури дом на тихо място, по-тихи битови електроуреди, ограничаване на ненужните звукоизточници.
   Редно е полицията и общинските власти да отстраняват масови шумоизточници от всякакъв вид, без да чакат оплаквания. 
V.6 (фев.2013)

Разширена извадка от лекция 8 - Основни вредности  на
НЕО-ЕЗОТЕРИЧНИ (обединяващи наука и езотерика) ЛЕКЦИИ - Симон Живков,
и по данни от "Пленници на Земята" от Елоа Стар и др.